Summer Course Diseño en la Gastronomía

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Analisis de educaedu

Luciana Consiglio

Summer Course Diseño en la Gastronomía

  • Modalidad de impartición La modalidad de cursada es presencial.
  • Número de horas La duración es de 100 horas.
  • Titulación oficial Cuando concluyen la cursada, los estudiantes reciben un certificado expedido por el IED.
  • Valoración del programa Proponiendo una mirada panorámica que abarque a ambas disciplinas, estudiando cada una en profundidad y descubriendo sus nociones fundamentales, el curso de verano Diseño en la Gastronomía propone un estudio de los puntos que comparten estas dos áreas a partir de una experiencia cultural. Con una metodología teórico-práctica en la que los estudiantes recibirán material tanto de lectura como audiovisual y gráfico para lograr identificar tendencias, protagonistas y conocer los conceptos claves del diseño y luego detectar su uso en la gastronomía a partir de visitas y conversaciones con chefs de restaurantes prestigiosos que compartirán su experiencia dando lugar al debate y el descubrimiento, al encuentro de estos dos mundos.
  • Precio del curso Para consultas sobre tarifas, contactarse con la institución.
  • Dirigido a El programa está dirigido a personas con interés en aprender sobre diseño y gastronomía y cómo se vinculan.
  • Empleabilidad El horizonte laboral al que puede aspirar el estudiante luego de la cursada re vincula a las áreas de comunicación, arte, diseño y gastronomía.

Summer Course Diseño en la Gastronomía

  • Contenido  
    Start date: July 2014
    Duration: 100 hours
    Language: Spanish


    Aim: the Design in Gastronomy summer course is devised so that anyone linked to the world of design and/or gastronomy can acquire the basic knowledge to understand the relationship between them and move more comfortably and professionally between the two.

    From the interior design of a restaurant to the label on a bottle of wine or a tin of preserves, as well as tableware, the presentation of a recipe blog or the uniform worn by waiting staff. Anything encompassed by the vast term of gastronomy is included in the wide-ranging approach of design.

    The professional opportunities offered by this course are very wide, ranging from:
    • Generating new ideas for an entrepreneur or businessperson.
    • Providing new knowledge to journalists and communication professionals.
    •Acquiring greater knowledge of the field of public relations.


    Description:



        This area of study and work is as wide as the professional opportunities it offers. In a short period of time, the Design in Gastronomy summer course aims to:
        • Provide a view of the issues linked to these two fields: gastronomy and design.
        • Provide a theoretical-practical introduction to the general knowledge on the relationship between gastronomy and design, from the perspective of debate, dialogue and the exhibition of a range of views.
        • To learn, through lessons, lectures, examples and the viewing of audiovisual and graphic material, how to identify trends, point out their protagonists and master the keys of good design.
        • To carry out visits to prestigious restaurants to enjoy master lessons on design applications by the chefs.

        All of this will help students create a comprehensive final project featuring all the branches of design applied to gastronomy.


    Sobre IED:

    Modelo Académico:

    La matriz del diseño toma la forma de las cuatro escuelas del IED: IED Design, IED Moda, IED Visual Communication y IED Management.

    Las cuatro escuelas de cada sede del IED son completamente independientes: lo que las une son el común denominador de la cultura del diseño y los principios que las inspiran.



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